Chci začít
Dávid Š. řešil/a:

Elektroinštalácia v byte

Vybral/a si řemeslníka Libor Šedivý, který to vyřešil na:
1,3
V oboru elektroinstalace máme dalších 8336 zkušeností od zákazníků:
Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

Dobrý deň,

chcel by som zadať ponuku na čiastočnú rekonštrukciu elektroinštalácie v byte 3+kk o rozlohe 78m2 na Prahe 4.

Termín realizácie od 10.07.2017. Osobná prehliadka bytu je možná od 01.07. 2017.

Jednalo by sa o výmenu starých rozvodov za nové v obývačke, v dvoch izbách a na chodbách.

Pre rozvody v stenách bude pravdepodobne nutné frézovanie do panelu (súVíce...

Hodnocení práce zákazníkem:

Spolu s manželkou sme si kúpili byt, ktorý sme začiatkom mesiaca júl/červenec 2017 začali rekonštruovať. A bohužiaľ stalo sa nám to, čo sme nechceli, že sme natrafili na nepoctivých remeselníkov a tými boli elektrikári.


Prvou fázou našej rekonštrukcie bytu bola nová elektroinštalácia. Tak sme využili tento portál a zadali inzerát s ponukou a dostali sme ponuky od 2 elektrikárov. Vybrali smesi pána Šedivého, ktorý sa nám ozval na inzerát a ktorý nám dal kontakt na svojho kolegu pána Dušeka s ktorým pracuje a ktorý je z Prahy a s ktorým potom prebiehali všetky jednania a dohody.


Pri prvom osobnom stretnutí s pánom Duškom, keďže pán Šedivý nepochádza z Prahy, tak poslal pána Duška, aby som sa s ním dohodol na vykonanie novej elektroinštalácii v byte, som hovoril v prítomnosti mojej manželky, že v kúpeľni a vo WC zostáva elektrika pôvodná, keďže kúpeľňu a WC sme nemali v pláne rekonštruovať, lebo bola v dobrom stave a do ostatných miestnosti chceme novú elektroinštaláciu.


Práce, ktoré robili na začiatku v miestnostiach (predsieň, chodba, spálňa, detská izba, komora) tak tam to bolo odvedené dobre, ako som to mal naplánované.


Zlom nastal, keď asi po týždni prišli dokončiť obývačku s kuchyňou. Prácu neodviedli tak, ako som to chcel Ja a robili si to po svojom, aby si uľahčili prácu, pri čom napáchali škody vo WC a v kúpeľni.


Trval som na tom, že pôvodnú elektrinu v kuchyni s manželkou meníme a že budeme chcieť vymeniť a dať novú elektroinštaláciu a hlavne som trval na tom, aby každý veľký spotrebič mal samostatný nový prívod priamo z rozvádzača bez prerušenia a bol samostatne na istič, že ta pôvodná elektroinštalácia sa zruší.


Pani elektrikári mali v kuchyni natiahnuté 2 nové zásuvkové prívody, ale z toho jeden prívod išiel do Mikrovlnej rúry, odkiaľ to prepojili do vstavanej elektrickej rúry a do pracovných zásuviek v kuchynskej linke, takže v jednom okruhu som mal jeden veľký spotrebič, a druhý nový prívod, ktorý mali viedol do umývačky a nebol to kábel 3x2,5, ale kábel 3x1,5.


Chladnička bola pripravená na prepojenie so starou zásuvkou z pôvodnej elektroinštalácie do svoriek a ako som písal trval som na tom, že nechcem žiadne prerušenie kábla na veľké spotrebiče a chcem mať nový priamy prívod z rozvádzača.


Takisto som pri osobnom stretnutí s pánom Duškom hovoril, že nechcem žiadne lišty ani krabičky a pani elektrikári mi ako naschvál z pôvodnej elektroinštalácie kuchyne zobrali starý prívod, ktorý umiestnili do starej poškodenej lišty a tento starý prívod napojili v krabičke do svorky a prepojili to do ďalších svoriek z ktorých ťahali káble do nových zásuviek, aby nemuseli ťahať nové prívody, aby si uľahčili prácu, načo som ich upozornil a oni mi nato len povedali, že to bude za kuchynskou linkou, že to nebude vidieť a tak isto som im povedal, že mi tam nevojde drevená podlaha, ktorá je vysoká 14 mm, keďže to namontovali úplne na zem, tak sa len zasmiali a pokračovali ďalej podľa seba.


V obývačke a v kuchyni si pani elektrikári robili všetko podľa seba, ako som to už písal, aby si uľahčili prácu a vykonali ju čo najrýchlejšie, aby mohli ísť na ďalšie zákazky, pretože sa im nechcelo toľko frézovať, keďže je to náročne fyzicky a hlavne pre pánov to bolo časovo neprípustné a nemali by z toho veľký zisk!


Čo sa týka fakturácie alebo dokladu o zaplatení, tak pán Šedivý sa vyjadril, že neobdržali odo mňa žiadne fakturačné údaje, tak pokiaľ viem, moje meno vedeli, adresu kde bývam a kde vykonávali prácu vedeli a všetky údaje mali na portáli www.nejremeslnici.nejzona.cz, ktorý funguje, že si vymeníte s remeselníkom údaje, medzi ktorými sú meno a priezvisko, adresa, telefón a email, takže neviem aké ešte údaje potreboval pán Šedivý. A faktúru som pýtal stále keď tu boli, ale stále mali len výhovorky a reči či im neverím. Doklad o zaplatení od "týchto skúsených a slušných remeselníkov", ktorý som dostal, bol napísaný na stene.


Hneď ako spôsobili škodu som to riešil na mieste, pani elektrikári dávali za vinu kuchynskému štúdiu, že to malo inak navrhnúť, ak to nechceli spraviť, tak nemuseli, Ja som ich neprosil ani nenútil do toho, objednal by som si inú firmu na tú prácu, ktorá by to urobila bez pripomienok a spravila by to podľa požiadaviek zákazníka. 


A keď som žiadal o náhradu škody osobne, telefonicky a písomne stále som bol ignorovaný zo strany pána Šedivého a pána Duška a dostal som odpoveď, že oni majú za prácu zaplatenú a tým to je pre nich ukončené.


Keby som nepodal návrh na Českú obchodnú inšpekciu a nenapísal na portál https://nejremeslnici.nejzona.cz/, tak by sa tento problém nikdy nevyriešil, a pani elektrikári by pokračovali v podvádzaní a klamaní ďalších zákazníkov.


Až potom sa pán Šedivý chcel dohodnúť a stretli sme sa osobne bez prítomnosti pána Duška, pretože s ním sme nemali záujem sa stretnúť, z dôvodu toho, že mal narážku na moje auto a pri poslednom telefonickom rozhovore jednal veľmi vulgárne a výbušne, čo je pod moju úroveň a mal som strach, aby mu nepraskli nervy a nenapadol mňa alebo moju manželku.


Po osobnom stretnutí s pánom Šedivým, som už obdržal aj faktúru, ktorú som vyžadoval od začiatku a bolo to uvedené aj v inzeráte a takisto odškodné za škody.


S realizáciou nie som vôbec spokojný, komunikácia a jednanie naprosto neprofesionálne, jedine čo budem hodnotiť kladne je, že po práci si pani elektrikári vždy po sebe perfektne upratali a ochotu zo strany pána Šedivého vyriešiť tento spor, ale až keď som podal návrh na ČOI a napísal na tento portál.


Po týchto skúsenostiach s pánom Šedivým a s pánom Duškom ich vôbec neodporúčam a pánovi Šedivému odporúčam, aby začal pracovať bez pána Duška.

Ověřené hodnocení

Hledáte informace o oboru elektroinstalace? Jak na to, na co si dát pozor, nejnovější trendy, apod.?

Elektroinstalace je klíčový prvek každého domu

Bez elektroinstalace se žádná (novo)stavba neobejde. Věděli jste ale, že ji musí provést odborník? Přečtěte si u nás další důležité info.

Elektroinstalace – cévní systém domu

Hrubý stavba domu je mnohdy otázkou několika týdnů, ale instalace TZB se mnohdy protáhne na měsíce. Jde většinou o velice […]

Co umí chytrá domácnost

Jaké jsou pokročilé funkce inteligentního domu? Návaznost jednotlivých technologií a jejich zapojení do systému KNX přináší nové možnosti. Při odchodu […]

Modernizace domácností

Vše začíná u vypínače Unica je známá zejména jako značka kvalitních vypínačů a zásuvek. V poslední době však společnost Schneider […]

Další profíci z oboru.

Ukázat další firmy…

V kategorii Elektroinstalace máme
přes 10 tisíc referencí = víme, jaká firma z vašeho okolí je dobrá.

Rekonstrukce elektroinstalace v cihlovém bytě

5.0
— Kč
Rekonstrukce elektroinstalace v cihlovém bytě
Rekonstrukce elektroinstalace v cihlovém bytě
Rekonstrukce elektroinstalace v cihlovém bytě
Zadání
Zajímala by mne rámcová cena kompletního předělání elektrických rozvodů v bytě cihlového domu o výměře cca 55 m2. Dům je původní cihlová zástavba na… Více
Hodnocení
Nakonec vyřešeno pouze drobnějšími úpravami v ceně 4000 Kč. Pana Kalvacha mohou doporučit
Dodavatel
David Kalvach
Lovosice

Rekonstrukce obývacího pokoje a kuchyně

5.0
— Kč
Rekonstrukce obývacího pokoje a kuchyně
Rekonstrukce obývacího pokoje a kuchyně
Rekonstrukce obývacího pokoje a kuchyně
Zadání
Rekonstrukce kuchyně a obývacího pokoje v panelákovém bytě. Vybourání betonových půl příček oddělujících prostor kuchyně od obývacího pokoje. Zad… Více
Hodnocení
S realizací jsem velice spokojená. V létě jsme se přestěhovali do panelákového bytu, který byl sice v přijatelném stavu,ale my jsme s manželem měli trochu jiné představy. Jelikož se manžel touto pra… Více
Dodavatel
Petr Šimon-Dobrýsádroš
Říčany

Stavební práce,sádrokartony,elektroinstalace

4.7
— Kč
Stavební práce,sádrokartony,elektroinstalace
Stavební práce,sádrokartony,elektroinstalace
Stavební práce,sádrokartony,elektroinstalace
Zadání
kompletní rekonstrukce chalupy bourací ,stavební a elektro práce sádrokartony.Kompletní rozdody elektroinstalace (nové zásuvky,vypínače,světla,rozva… Více
Hodnocení
Naše původně ruina vypadá výborně. Stavební dozor nebyl potřeba. nečekané problémy jsme vždy na místě konzultovali a zvolili jedno z navržených řešení. My jsme spokojeni, výsledek asi nemohl být lepší
Dodavatel
Jan Jaško
Dolní Podluží

Rekonstrukce elektroinstalace

5.0
20 000 Kč
Rekonstrukce elektroinstalace
Rekonstrukce elektroinstalace
Rekonstrukce elektroinstalace
Zadání
Chtel bych renovovat elektroinstalaci v drevene chaticce (1+kk mistnost cca 5x6m). Veskera elektroinstalace je v platstovych listach na dreve, chtel… Více
Hodnocení
Bezvadna domluva, kvalitne odvedena prace, vsechno super. Dekuji a doporucuji
Dodavatel
Josef Markvart - Elektroservis
Chlumec

Nová elektro instalace 3+1 v panelovém bytě v P...Tato práce se opravdu povedla. Firma zašla o pomyslný metr dál než musela a zákazník jí udělil Kozlovu pečeť poctivosti.

5.0
— Kč
Nová elektro instalace 3+1 v panelovém bytě v Praze Řepích
Nová elektro instalace 3+1 v panelovém bytě v Praze Řepích
Nová elektro instalace 3+1 v panelovém bytě v Praze Řepích
Zadání
Dobrý den Rekonstruuji byt 3+1 v panelovém bytě v Praze Řepích (Vondroušova). Potřeboval bych nejpozději do konce srpna provést novou elektro insta… Více
Hodnocení
Rychlé dojednání i odvedení práce. Akce se protáhla z naší strany, ani rozdělení na etapy nebyl problém. Oceňuji i rozumnou domluvu podílu odborných prací dodavatele a naší aktivní spolupráce na zak… Více
Dodavatel
Michal Fuček
Praha 10

Zásuvka (data, televize), úprava kabely lampičky

5.0
850 Kč
Zásuvka (data, televize), úprava kabely lampičky
Zásuvka (data, televize), úprava kabely lampičky
Zásuvka (data, televize), úprava kabely lampičky
Zadání
Dobrý den, potřeboval bych vyřešit dvě elektrikářské drobnosti. 1, Úprava kabelů (televizní a datový) tzn. zkrátit a ukončit v zásuvce, kterou … Více
Hodnocení
S panem Pavlem Váchou je perfektní domluva. Co řekne to platí (datum a čas, cena..). Co se týče realizace nemám žádné výhrady. Bylo to rychlé, bezproblémové a ještě jsem se naučil nové věci k elektr… Více
Dodavatel
Pavel Vácha
Zdiby - Veltěž

Víme, kolik řemesla stojí a umíme vás inspirovat

Chcete znát průměrnou cenu práce nebo se inspirovat podobnými referencemi?

Vyberte si související téma:

Potřebujete poradit?